Gå till innehåll

Ethno-Stipendium 2023


Medelpads Folkmusikförbund möjliggör varje år för en ungdomsmedlem i förbundet att delta i Ethno-lägret i Rättvik. Lägeravgift betalas av Medelpads Folkmusikförbund och SSR (Sveriges Spelmäns Riksförbund) för dig som blir utsedd till stipendiat.

Vill du åka?
Skicka då snarast möjligt in en kort beskrivning av dig själv och en kort motivering till varför du vill åka, till: ordforandemff@gmail.com
Du som söker ska vara medlem i Medelpads Folkmusikförbund 2023.

Ethno Sverige arrangeras i sommar, den 29 juni-7 juli i Rättvik, se mer på https://ethno.world/event/ethno-sweden-2023/. Ethno är ett internationellt folkmusikläger för ungdomar mellan 16 och 30 år som träffas för att lära sig varandras musik, jamma och ha roligt tillsammans.

Ethno är JM Internationals program för folkmusik, världsmusik och traditionell musik. Grundades 1990 och riktar sig till unga musiker (upp till 30 års ålder) med ett uppdrag att återuppliva och hålla liv i det globala kulturarvet.
Ethno finns idag i över 40 länder och på alla 6 kontinenter och engagerar unga människor genom en rad årliga internationella musikläger samt workshops, konserter och turnéer, och arbetar tillsammans med skolor, konservatorier och andra ungdomsgrupper för att främja fred, tolerans och förståelse. Mera information om Ethno på https://ethno.world/