Gå till innehåll

Låtverkstad 2018


Nu är det dags igen!

Musik Västernorrland i samarbete med  Medelpads Folkmusikförbund, Ålsta Folkhögskola,  Ångermanlands Spelmansförbund och projektet Forza Nacksta 2.0 inbjuder till

LÅTVERKSTAD

i Sundsvall 21-22 april 2018!

Låtverkstaden är öppen för alla ungdomar som vill stifta bekantskap med vår folkmusik och som vill lära känna andra likasinnade, spela, sjunga, dansa och ha kul tillsammans.

NÄR? 21-22 april 2018. Startar kl 10.00 den 21 april, slutar ca kl 15.00 den 22 april.

VAR? Nacksta fritidsgård, Sundsvall

FÖR VEM? I första hand ungdomar (11-21 år) från Västernorrlands län (övriga i mån av plats) som vill prova på eller lära sig mer om folkmusik.

Alla instrument är välkomna, inklusive den egna rösten. Max antal deltagare: 40.

HANDLEDARE: Alexis Duran, slagverkare från Bucaramanga,  Colombia, nu bosatt i Sundsvall, Henning Högberg, musiklärare, blåsare och folkmusiker i Rättvik, Anders Eriksson, fiollärare och folkmusiker  från Örnsköldsvik och Gun-Britt Hermansson som är kursansvarig.

VAD HÄNDER? Vi lär oss låtar och sånger på gehör, spelar alla tillsammans ibland och i mindre grupper ibland, sjunger och dansar. Lördag kväll åker vi tillsammans till Värstaborg för att lyssna på konsert med gruppen Ahlberg Ek & Roswall kl 19.00, fika och kanske dansa lite. Söndag avslutar vi med en minikonsert kl 14.30 för föräldrar och andra intresserade.

VAD KOSTAR DET? 315 kr. Då ingår kurs, mat, konsert med Ahlberg Ek & Roswall samt enkel logi för långväga deltagare.

VAD SKA MAN HA MED? Instrument, dansvänliga skor (om man har) samt liggunderlag och sängkläder för övernattare.

HUR ANMÄLER MAN SIG? Fyll i formuläret på www.musikvasternorrland.se/låtverkstad/anmalan senast den 10:e april! Sent anmälda tas emot i mån av plats. Bekräftelse och ytterligare information mejlas till alla deltagare senast en vecka före låtverkstaden.

Välkomna med anmälan!

Anna Holm Ek och Magnus Ek, Musik Västernorrland